logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kitüntette Orbán Viktort az örmény katolikus egyház vezetője

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárkát, aki átadta a kormányfőnek a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést – tájékoztatott szerdán a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az indoklás szerint Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte. „Nagyra értékeljük feltétlen elkötelezettségét a keresztények felé, hogy védelmezzék életüket, megőrizzék erkölcsi és társadalmi értékeiket” – olvasható a méltatásban.

XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka (k) a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést adja át Orbán Viktor miniszterelnöknek (b) a Karmelita kolostorban 2022. november 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Köszönőbeszédében Orbán Viktor Szent István király gondolatait idézte fel, aki intelmeiben már ezer évvel ezelőtt kiemelten fontosnak tartotta, hogy a magyar állam mindenkor támogassa, segítse a kereszténységet és az egyházat – ismertette Havasi Bertalan.

Kiemelt képünk: XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka (j) a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést adja át Orbán Viktor miniszterelnöknek (b) a Karmelita kolostorban 2022. november 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még