logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Joe Biden szerint az Irakban dúló háború miatt van infláció a világban

| Szerző: hirado.hu
Joe Biden ismét belezavarodott a beszédbe egy kampányeseményen, ahol az első tévedését korrigálta ugyan, de a „nyelvbotlását” megindokolva egy újabb, nyilvánvaló hibát vétett.

„Az infláció jelenleg világméretű probléma az iraki háború, az olajra gyakorolt ​​hatása és Oroszország tevékenysége miatt. Úgy értem, elnézést, az ukrajnai háború” – mondta Joe Biden amerikai elnök egy floridai kampányeseményen.

A The National News által szemlézett videóban Biden azzal próbálta korrigálni tévedést, hogy azért beszélt Irakról, mert a fia ott halt meg a háborúban. Ezzel kapcsolaban azonban a cikk arra emlékeztetett, hogy Joe Biden fia, Boe Biden szolgált ugyan Irakban 2008-2009 között, azonban jóval később, 2015-ben hunyt el agydaganatban.

Kapcsolódó tartalom

Az amerikai elnök képzavarához a lap hozzátette, hogy Joe Biden korábban többször beszélt arról, hogy fia daganatos megbetegedéséhez nagyban hozzájárulhattak az iraki katonai létesítményekben elégetett hulladékból származó méreganyagok. Ezzel kapcsolatosan a National News azt is megjegyzi, hogy Biden elnök augusztusban aláírt egy olyan jogszabályt, amely kiterjeszti a szövetségi egészségügyi ellátást azon veteránok milliói számára, akik olyan katonai bázisokon szolgáltak, ahol mérgező füsttel érintkeztek.

 

Ajánljuk még