logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Azbej Tristan: A kereszténység megőrzése állami feladat

A kereszténység megőrzése az alkotmányban rögzített állami feladat – erről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára az Örmény Katolikus Lelkészség új épületrészének átadásakor Budapesten szerdán.

Azbej Tristan közölte, a Hungary Helps Program és az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete együttműködésében juttatják el a fertőtlenítőszereket 29 közintézménybe a migráció okozta járványhelyzet megelőzése érdekében.

Az államtitkár elmondta, Bihács két éve kért segítséget a magyar kormánytól, a térségben ugyanis katasztrofális helyzet alakult ki az illegális bevándorlás miatt. Egy év alatt 10 ezer migráns érkezett a térségbe, emiatt jelentősen romlott a közbiztonság, nőtt a környezetszennyezés, emiatt pedig a korábban főleg turisztikából élő lakosság nagy része elvesztette az állását.

A migránsok épületeket foglaltak el, ami miatt egészségügyi járványhelyzet is kialakult

– tette hozzá. Azbej Tristan kitért arra is, hogy az együttműködés az Innovatív Kezdeményezések Egyesületével nem új, korábban agrárfejlesztési célból is juttattak el adományokat a térségbe.

Nagy Dániel, az Innovatív Kezdeményezések Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezet magyar innovációk és startupok exportképességnek növelésével foglalkozik, a Hungary Helps Programmal együttműködve pedig humanitárius segítséget is nyújt, miközben segíti a magyar innovációk balkáni piacra jutását.

Olaszi Adrea, a négy tonnányi fertőtlenítőszer-adományt biztosító reNew Technologies Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója a termékekről elmondta, tisztítószereik környezetbarát, 90 százalékban újrahasznosított alapanyagokból, tisztított szennyvíz felhasználásával készülnek.

Ajánljuk még