Aktuális

A földrengést kihasználva dzsihadisták szöktek meg egy szíriai börtönből

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagyszabású hadgyakorlatot tartott a királyi légierő

| Szerző: hirado.hu
A gyakorlatozásra felhasznált rakéták olyan lerakatokból származtak, amelyek felhasználási ideje hamarosan lejár, és ezért volt szükség a felhasználásukra.

Látványos videót tett közzé a brit királyi légierő (RAF) a legutóbbi hadgyakorlatáról. Eddig soha nem látott számban, fejlett rövid hatótávolságú levegő-levegő rakétát (ASRAAM) lőttek ki egy hadgyakorlat részeként a RAF pilótái dróncélpontok ellen.

A tíznapos gyakorlat alatt összesen 53 éles rakétát lőttek ki, amelyek darabonkénti ára körülbelül 200 ezer font – mitegy 94 millió forint.

Phil Marr ezredes elmondta, hogy a kilőtt rakéták olyan lerakatokból származtak, amelyek felhasználási ideje hamarosan lejár, és ezért volt szükség a felhasználásukra.

Kapcsolódó hírek

Újra lecsaptak a klímaaktivisták: ezúttal III. Károly volt a célpont
Nem kerülhette el az agresszív zöldmozgalom haragját a brit uralkodó Madame Tussauds londoni panoptikumában kiállított viaszfigurája. Két fiatal egy csokitortát nyomott III. Károly viaszbábujának fejére, majd rövid kiáltványban követelte az olaj- és gázipari beruházások leállítását, mindezt az energiaválság közepette.
Külföld
A brit légierő a katonák sokszínűségével van elfoglalva, miközben Kína sorra csábítja át magához a pilótáikat
<strong>A királyi légierő a sokszínű munkaerő növelésére törekszik, olyannyira, hogy a cél elérése érdekében nem ajánl állásokat fehér férfiaknak. Sokan attól tartanak, hogy az ilyen korlátozó intézkedések aláássák a légierő harci erejét. Úgy tűnik azonban, hogy van egy ország, amelyik jól jár ezzel a döntéssel, és lecsap a kínálkozó lehetőségre: Kína sorra csábítja át a brit pilótákat, hogy átadják ismereteiket kínai kollégáiknak a nyugati repülőgépekről és helikopterekről.</strong> &nbsp;
Külföld

Ajánljuk még