logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy legendás stadionnal kevesebb: lebontanák a San Sirót

| Szerző: hirado.hu
Minden jel szerint lebontják Milánó legendás futballstadionját, a San Sirót, amelynek helyén egy új stadion épülhet – jelentette be az olasz nagyváros polgármestere csütörtökön. Az olasz válogatott egykori legendás középcsatárja, Giuseppe Meazza nevét viselő stadion az AC Milan és az Internazionale otthona, és a polgármester attól tart, Milánó elveszíti a sztárcsapatait, ha nem építenek új otthont nekik.

Giuseppe Sala milánói polgármester szerint azért fontos lebontani a közel száz éve, 1925-ben átadott Stadio San Sirót, mert a lelátó és a stadion infrastruktúrája az évtizedek során elöregedett.

A városvezetés már elő is állt egy vadonatúj, 60 ezer férőhelyes stadion tervével, amellyel kapcsolatban nyílt konzultációt indítottak a futballszurkolókkal az interneten.

„Van egy eljárási rend, amelyet be kell tartani, de az új stadion valószínűleg meg fog épülni” – idézi Salát az ANSA olasz hírügynökség.

A polgármester szerint mindenképpen meg kell építeni az új stadiont, különben félő, hogy a város két Seria A-ban szereplő sztárklubja új otthont keres.

A kiemelt képen: A bajnoki trófea a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében az Atlético Madrid és a Real Madrid mérkőzése előtt a milánói San Siro Stadionban, 2016. május 28-án. (MTI/EPA/Oliver Weiken)

Ajánljuk még