Fontos

Már 15 ezer fölé emelkedett a török-szíriai földrengés halálos áldozatainak száma

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csúcson a jelzálogkamatok az Egyesült Államokban

| Szerző: hiardo.hu
A jelzálog hitelek kamatain is meglátszik a Federal Reserve kamatemelési ciklusa, ami nehéz helyzetbe hozhatja az eladósodott amerikai lakosságot.

A legnépszerűbb amerikai lakáshitelek – 30 éves fix kamatozású jelzáloghitelek – átlagos kamatlába 7,16 százalékra emelkedett, ami 2001 óta a legmagasabb érték – derült ki az amerikai jelzálogbankok szövetségének (MBA) szerdán közzétett adataiból.

Kapcsolódó tartalom

Az MBA adataiból az is kiderült, hogy a jelzáloghitel-kérelmek volumene 1,7 százalékkal mégtovább csökkent az egy héttel korábbihoz képest. Ezzel a jelzáloghitel-kérelmezés pedig 1997 óta a leglassabb ütemet érte el.

A jelzálogkamatok az év eleje óta több mint kétszeresére emelkedtek, igazodva az amerikai központi bank kamatemelési pályátához.

Kapcsolódó hírek

Mégsem szólítják fel a demokraták Joe Bident a háború tárgyalásos rendezésére
Szerdán cáfolta az amerikai demokraták kongresszusi képviselőinek progresszív csoportja, hogy felszólítják Joe Biden elnököt, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az ukrajnai háború tárgyalásos rendezésére. A hétfőn kiadott levelet harminc demokrata képviselő látta el kézjegyével. Ebben arra kérték az amerikai elnököt, hogy tárgyalásos úton érjen el tűzszünetet Ukrajnában, azt követően pedig dolgozzanak ki egy új, európai szintű biztonsági garanciát. Hangsúlyozták, hogy bár az amerikai vezetés filozófiája szerint Ukrajnát illetően nem hoznak semmilyen döntést az ukrán vezetés bevonása nélkül, azonban a háború kitörése óta az USA kormánya amerikai adófizetők dollármilliárdjait adta oda a háborúban álló kelet-európai országnak, ezen az alapon pedig nekik is van beleszólásuk a háború menetébe.
Külföld

Ajánljuk még