Baleset

Három személyautó ütközött, egy ember meghalt

Több mint 20 áldozatot szedett a Szitrang trópusi vihar

Több mint húszan meghaltak a Bangladesben tomboló Szitrang trópusi viharban, és mintegy 8 millió ember maradt áramszolgáltatás nélkül a több mint 160 milliós lakosú délkelet-ázsiai országban – jelentették helyi tisztségviselők és híradások kedden.

A kormány szerint a viharban mintegy 10 ezer ház rongálódott meg, több mint 6 ezer hektárnyi termés megsemmisült, és több ezer halászállomást elmosott a víz.

A United News of Bangladesh hírügynökség tájékoztatása szerint mintegy 20 ezer embert zárt el a külvilágtól az áradás, amelyet a Bhola déli tengerparti területet sújtó hatalmas hullámok okoztak.

Az India keleti partjánál fekvő Bengáli-öböl felett kialakult Szitrang trópusi vihar északnak fordulva érte el Banglades széles tengerpartját, és a helyi hatóságok hétfőn több százezer embert evakuáltak a ciklonok idején használt óvóhelyekre.

A vihar kedd délutánra legyengült, és már csak óránként 65-85 kilométeres széllökéseket mért a dhakai meteorológiai szolgálat, amely szerint a legnagyobb veszély elmúlt. A hatóságok kedden újranyitottak három repülőteret, miután 21 órás időtartamra felfüggesztették működésüket.

Ajánljuk még