logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: A nukleáris energia nélkül nincs ellátásbiztonság és nincs megfizethető energiaár

| Szerző: hirado.hu
Mindenki támogatja a hidrogén használatának elterjesztését a jövő energiagazdaságában, az atomenergia-ellenes országok jól ismert köre azonban ismét támadást indított a nukleáris energia használatával szemben, bár minden eddiginél világosabb, hogy nukleáris energia nélkül nincs ellátásbiztonság és nincs megfizethető energiaár sem Európában – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az első napirendi ponton túl vagyunk, különböző hangsúlyokkal ugyan, de mindenki támogatja a hidrogén használatának elterjesztését a jövő energiagazdaságában – adta hírül közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxemburgból. Hozzáfűzte ugyanakkor: újra előjött viszont a vita a nukleáris energia ügyéről. Az atomenergia-ellenes országok jól ismert köre ismét támadást indított a nukleáris energia használatával szemben, holott ezt a vitát már megvívtuk Brüsszelben számtalanszor, és az EU kimondta, a nukleáris energia igenis fenntartható formája az energiatermelésnek – hangsúlyozta a tárcavezető.

Szijjártó szerint a mostani válságban ez az újraéledő vita kifejezetten ellentétes a józan ésszel, hiszen minden eddiginél világosabb, hogy nukleáris energia nélkül nincs ellátásbiztonság és nincs megfizethető energiaár sem Európában. Szerencsére többen is vagyunk ezzel úgy, hogy a nukleáris energiát nem szabad diszkriminálni, erről írtunk alá közös levelet Franciaországgal és a közép-európai országokkal a közelmúltban – idézte fel a külügyminiszter.

A kiemelt kép Szijjártó Péter Facebook-oldaláról származik.

Ajánljuk még