logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Huszonhat óra után kimentették a Grand Canyon barlangjában rekedt turistákat

| Szerző: hirado.hu
Épségben kimentettek öt turistát, akik az egyesült államokbeli Grand Canyon mélyén rekedtek vasárnap este, miután meghibásodott a lift. A biztonsági előírások miatt a lift mellett található egy tűzlépcső is, ám a turisták nem voltak olyan egészségügyi állapotban, hogy 21 emeletet lépcsőzzenek, ezért a barlangban található szállodában várták meg a segítséget.

Kapcsolódó tartalom

Kimentették a turistákat, akik műszaki hiba miatt több mint hatvan méterrel a föld alatt rekedtek a Grand Canyonban – tájékoztat a Euronews.

Ahogy arról a hirado.hu már korábban beszámolt, egy ötfős turistacsoport a barlang mélyén rekedt, miután elromlott a lift.

A mentőcsapat hámok segítségével csaknem 26 óra eltelte után biztonságban a felszínre hozta a barlangban rekedt turistákat.

A lift mellett egy 21 emelet magasságú tűzlépcső vezet ki a barlang mélyéről, ám a bajba jutott turisták nem voltak olyan egészségügyi állapotban, hogy 21 emeletet lépcsőzzenek, ezért a barlangban található szállodában várták a segítséget.

A több mint 300 kilométer hosszú és 1800 méter mély Grand Canyon az Egyesült Államok egyik legismertebb nevezetessége. A barlangrendszerben található egy szálloda, amit a világ egyik legsötétebb és legcsendesebb hoteljeként tartanak számon, itt várták meg a turisták, hogy megérkezzen a felmentősereg, így a mostoha körülményekhez képest kész luxusban töltötték el az időt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Twitter.com

Ajánljuk még