logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újra lecsaptak a klímaaktivisták: ezúttal III. Károly volt a célpont

| Szerző: hirado.hu
Nem kerülhette el az agresszív zöldmozgalom haragját a brit uralkodó Madame Tussauds londoni panoptikumában kiállított viaszfigurája. Két fiatal egy csokitortát nyomott III. Károly viaszbábujának fejére, majd rövid kiáltványban követelte az olaj- és gázipari beruházások leállítását, mindezt az energiaválság közepette.

A Just Stop Oil – Csak állítsuk meg az olajat – nevű anarchista csoport tagjai csokitortát nyomtak a III. Károlyt ábrázoló viaszszobor arcára a Madame Tussauds-féle panoptikumban, Londonban.

A csoport bevallása szerint azért harcol, hogy a brit kormány állítsa le az összes új olaj- és gázipari beruházást.

Kapcsolódó tartalom

Az elkövetők Eilidh McFadden 20 éves festő és Tom Johnson, egy 29 éves dekoratőr voltak, akik a helyszínen azt követelték, hogy az Egyesült Királyság hagyjon fel a fosszílis energiahordozók használatával, és fordítson nagyobb figyelmet a zöldpolitikára.

Mindkettőjüket letartóztatták a helyszínre érkező rendőrök.

A londoni rendőrség közlése szerint az akciót a 20 éves Eilidh McFadden és a 29 éves Tom Johnson követte el. A rendőrök négy embert igazoltattak az eset kapcsán rongálás gyanújával. A Just Stop Oil környezetvédelmi szervezet közleményt adott ki, melyben magára vállalta a cselekmény elkövetését.

A Just Stop Oil október elején kezdte el akciósorozatát, melynek során napi szinten próbálják megbénítani vagy lassítani a londoni hétköznapokat. Az ellen tiltakoznak, hogy a brit kormány az energiaellátási kockázatok csökkentése végett új nyersolaj- és gázkitermelési engedélyek kiadását tervezi.

Nemrégiben paradicsomlevessel öntötték le Vincent van Gogh Napraforgók című festményét a brit Nemzeti Galériában, továbbá festékszóróval rongálták meg egy Aston Martin kereskedés homlokzatát.

Vasárnap egy másik környezetvédő csoport, a magát Utolsó generációnak nevező szervezet hasonló akciót hajtott végre a németországi Potsdam múzeumában, ahol Claude Monet Szénaboglyák című festményét öntötték le burgonyapürével.

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó hírek

A brit légierő a katonák sokszínűségével van elfoglalva, miközben Kína sorra csábítja át magához a pilótáikat
<strong>A királyi légierő a sokszínű munkaerő növelésére törekszik, olyannyira, hogy a cél elérése érdekében nem ajánl állásokat fehér férfiaknak. Sokan attól tartanak, hogy az ilyen korlátozó intézkedések aláássák a légierő harci erejét. Úgy tűnik azonban, hogy van egy ország, amelyik jól jár ezzel a döntéssel, és lecsap a kínálkozó lehetőségre: Kína sorra csábítja át a brit pilótákat, hogy átadják ismereteiket kínai kollégáiknak a nyugati repülőgépekről és helikopterekről.</strong> &nbsp;
Külföld
Nehéz tél vár Írországra – a kormány energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot
Írországra nehéz tél vár, hiszen nincs gáztárolója, sem pedig cseppfolyósított földgáz szállítására és tárolására alkalmas infrastruktúrája – számolt be az M1 Híradó. Az ország nagyrészt fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik, és a beszerzésükre naponta átlag egymillió eurót költ. Az ír kormány energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot és a vállalkozókat is az áramkimaradások elkerülése érdekében.
Külföld

Ajánljuk még