logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tornádó söpört végig Franciaország északi részén

Komoly károkat okozott egy kisebb tornádó Franciaország északi részén, Calais városától nem messze. Több tucat ház megrongálódott, de csak egy ember szenvedett kisebb sérüléseket.

Heves esővel csapott le a tornádó Amiens városára, ahol szemtanúk szerint alig tíz percig tombolt. Az egyik étteremnél felborultak az asztalok és poharak törtek össze, de ennél nagyobb baj nem történt.

A közösségi médiában megosztott felvételeken látható, hogy

a tornádó mindent felkavarva már a Calais kikötővárosához közeli Bihucourt település felett gomolygott, és súlyos pusztítást végzett.

A tornádó szele letépte a cserepeket a háztetőkről, felborította az autókat és áramkimaradásokat okozott. A település templomának tetőszerkezete is megrongálódott, faldarabok és összetört bútorok borították be a padlózatot. A helyieket meglepte a tornádó, ami csak ritkán fordul elő Franciaországban.

„Másodpercek alatt ért el bennünket a forgószél, sötét felhők telepedtek a falura. Ha az ember nincs hozzászokva az ilyesmihez, akkor ez akár lenyűgöző is lehet” – mondta egy helybéli lakos.

A forgószél szinte teljesen letarolta a háromszáz lelkes falucska központját, és még legalább ötven ház megrongálódott a környékbeli négy településen. Százötven embert ideiglenes szállásokon helyeztek el. A természeti csapás halálos áldozatot nem követelt, egy ember kisebb sérüléseket szenvedett.

Ajánljuk még