logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szénnel az energiaéhség ellen – Németország több szénerőművét indítja újra

| Szerző: hirado.hu
A Steag német energiaipari vállalat pénteken részleteket közölt 2500 megawattnyi széntüzelésű erőmű visszaállításáról az energiapiacra. Az intézkedés Németország téli energiabiztonságát hivatott erősíteni. A többletkapacitás segíthet ellensúlyozni az egekbe szökött árakat, amelyeket az ukrajnai háború és Brüsszel elhibázott szankciói okoztak az energiapiacon.

A többletkapacitás segít ellensúlyozni az egekbe szökött árakat, amelyeket az ukrajnai háború és Brüsszel elhibázott szankciói okoztak az energiapiacon.

A Steag közölte, hogy a hálózati státuszba száműzött Bexbach szénerőmű október 28-án, a Weiher pedig október 31-én visszatér a német energiapiacra – írja a Reuters. A két energialétesítmény Németország délnyugati Saar-vidékén található, és együttesen körülbelül négymillió háztartást képes ellátni elektromos árammal.

Az energiavállalat bejelentette, hogy az október 31-ei bezárásra ítélt Ruhr-vidéki Bergkamen erőműve és két további Saar-vidéki Völklingen-Fenne telephelyen üzemelő MKV és HKV erőműve továbbra is működésben marad.

Kapcsolódó tartalom

A Steag közlése szerint a szándékáról tájékoztatta a szövetségi hálózatszabályzó hatóságot, az Ampiriont és az Európai Energiatőzsdét.

A jelenlegi válságban ezekkel az intézkedésekkel jelentősen hozzájárulunk a földgáz-megtakarításhoz, és egy valódi gázveszélyhelyzet elkerüléséhez” – mondta Andreas Reichel, a Steag igazgatótanácsának elnöke.

Hozzátette: a vállalat már megtette a szén biztosítására irányuló lépéseket, és megszervezte a szállítási lehetőségeket, beleértve a vasúti és a tengeri szállítást.

Kiemelt kép forrása: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Ajánljuk még