logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nehéz időkre készül a német rendőrség – áramszünetek jöhetnek

| Szerző: hirado.hu
Az orosz–ukrán háború nem csupán a német hadsereg feladatkörét módosította, ugyanis a német rendőrség speciális alakulatainak is új problémák elé kell nézniük – számolt be a német Focus hírportál. Olaf Lindner, 11-es szövetségi rendőrigazgatóság elnöke szerint a német polgári és katasztrófavédelmi hivatal is évek óta készül arra az esetre, ha országszerte áramkimaradások lennének.

„Növelni kellett a képességeinket. Példának okáért fel kell készülnünk egy lehetséges kibertámadásra az elektromos hálózatunk ellen. Ha nincs áram, sok más dolog mellett nem működnek a benzinkutak sem. Masszívan megerősítettük rendőrségünket, hogy ilyen problémákkal is szembenézhessünk” – nyilatkozta Olaf Lindner a Deutsche Presse-Agentur hírügynökségnek.

A körzetvezető továbbá hozzátette, a szövetségi rendőrségnek még a legnehezebb helyzetekre is vannak előírt szabályai.

Az öt éve létrehozott tizenegyes rendőrségi körzet ad otthont a szövetségi rendőrség speciális alakulatának, a GSG 9-nek és más kommandós egységeknek is. A rendszer negyven rendőrségi objektumot és hat kapitányságot ölel fel. Ide tartozik például az a különleges egység is, amely a külföldi követségeken a német diplomaták biztonságát garantálja, továbbá innen koordinálják a vasúti rendőrség munkáját, valamint a speciális alakulatokat támogató megfigyelő repüléseket is. A Németország szerte tizenöt laktanyába kihelyezett rendőrségi tűzszerészek parancsnoksága is itt található.

Kapcsolódó tartalom

Bevetési gyakorlat tengeri fúrótornyokon

A rendőrségi körzet vezetője – aki korábban maga is a GSG 9 parancsnoka volt – kifejtette, a hatóság szakértői már régóta készülnek egy hibrid hadviselésre.

„A Szövetségi Polgári- és Katasztrófavédelmi Hivatal is évek óta készül arra az eshetőségre, hogy országszerte, nagy területen áramkimaradások lesznek. Igazából csak az az újdonság, hogy a koronavírus-járvány, a 2021-es árvíz, az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása és a háború Ukrajnában a politikusok figyelmét is felhívta erre a veszélyre.”

 „A tengeri fúrótornyok védelme sem újdonság a speciális alakulatok számára. Már évek óta gyakorlatozunk fúrótornyokon lemodellezve a létesítmény elleni támadást” – tette hozzá Olaf Lindner.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még