logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nancy Pelosi: Az Egyesült Államok a választások eredményétől függetlenül támogatni fogja Ukrajnát

Az Egyesült Államok a november 8-ai választások eredményétől függetlenül támogatni fogja Ukrajnát – mondta Nancy Pelosi demokrata párti amerikai házelnök hétfőn Zágrábban, miután találkozott Andrej Plenkovic horvát kormányfővel.

Ide kattintva olvashatja percről percre tudósításunkat az ukrán válságról

A horvát főváros ad otthon a Krími Platform nevű kijevi kezdeményezés első parlamenti találkozójának, amelyen több mint 40 delegáció és 32 parlamenti elnök veszt részt kedden, köztük Nancy Pelosi is. Pelosi elmondta: Kijevet mindkét párt és az amerikai szövetségi törvényhozás mindkét háza támogatja, és ez a támogatás a Fehér Házban kezdődik.

Hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás nem „biankó csekk”, mert Kijev tisztességről és átláthatóságról tett tanúbizonyságot a segélyek fogadásakor. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban kiemelte: Irán nagy hibát követ el azzal, hogy drónokkal támogatja Oroszországot.

Hangsúlyozta, Ukrajna „bizonyos sikereket” ért el a dróntámadásokkal szemben.

De ez veszélyes technológia, amelyet meg kell állítani” – fogalmazott.

Egy ideje próbálunk nukleáris megállapodást kötni Iránnal, hogy biztonságosabb hellyé tegyük a világot, és most az oroszok segítségére sietnek, és ezzel kevésbé biztonságos hellyé teszik a világot” – mondta Pelosi.

Ajánljuk még