logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét német politikusokból álló delegáció érkezett Tajvanra

Német politikusokból álló delegáció érkezett vasárnap Tajvanra, egy hónap alatt másodjára.

A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) tagja, Peter Heidt vezette hattagú küldöttséget a repülőtéren Caj Jing-ven tajvani elnök, valamint a sziget külügyminiszter-helyettese, Ming Jen-caj fogadta.

Heidt leszögezte, a látogatással a demokratikus országok iránti támogatást szeretnék jelezni, s aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Peking akár erővel is annektálná Tajvant.

Kína fenyegető gesztusai nem tarthatnak vissza attól, hogy meglátogassuk és támogassuk Tajvant, mely osztozik a demokrácia és szabadság iránti elkötelezettségünkben” – fogalmazott Heidt.

Kapcsolódó tartalom

Legutóbb október 2-án érkeztek német képviselők a szigetre, a Klaus-Peter Willsch vezette küldöttség találkozott Caj Ing-ven elnökkel, Laj Csing-te alelnökkel, Ju Szi-kun házelnökkel, Joseph Vu külügyminiszterrel, tajvani törvényhozókkal, valamint biztonsággal foglalkozó intézmények képviselőivel is.

Ez a többpárti delegáció volt a második jelentősebb európai delegáció, amely Nancy Pelosi amerikai házelnök augusztusi látogatása óta felkereste a szigetet. Francia képviselők szeptember elején utaztak Tajvanra.

Kína saját területe részeként tekint Tajvanra, annak ellenére, hogy a szigetnek 1949 óta független kormánya van. Peking korábban leszögezte: ha kell, erővel gondoskodik az újraegyesítésről.

Pelosi látogatása óta a kínai hadsereg egy sor hadgyakorlatot hajtott végre Tajvan közvetlen közelében.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még