logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Giorgia Meloni együttműködésről biztosította Orbán Viktort

Az új olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni közös és hatékony megoldásokat sürgetett Európa jelenlegi gazdasági, energetikai és biztonsági kihívásaira Orbán Viktorhoz intézett üzenetében, amelyet Twitter-fiókján közölt szombat este.

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki kormányával szombaton tette le esküjét, Orbán Viktor gratulációjára reagált.

Köszönöm Orbán Viktor! Kész vagyok az együttműködésre közös és hatékony megoldások megtalálásával azokra a gazdasági, energetikai és biztonsági kihívásokra, amelyekkel Európa szemben találja magát. Cselekedjünk legjobb képességeink szerint!” – jegyezte be Giorgia Meloni mikroblogján.

Az olasz média kiemelt hírként kezelte Orbán Viktornak az eskütételt követően szintén Twitteren közölt gratulációját, amelyben a Meloni-kormány megalakulását nagy napnak nevezte az európai jobboldal számára.

A lengyel kormányfő Mateusz Morawiecki szintén jelentős napról írt Olaszország, az Európai Unió és a NATO számára. „Szükségünk van határozott és bátor vezetőkre, akik a tartós értékeket képviselik. Ma Európának és Lengyelországnak ilyen szövetségese van Rómában” – hangoztatta Morawiecki.

Giorgia Meloni a neki gratuláló összes politikusnak válaszolt, közöttük Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének és Joe Biden amerikai elnöknek is.

Ajánljuk még