logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A határon túl is tartanak 1956-os megemlékezéseket, Orbán Viktor Zalaegerszegen mond beszédet

Országszerte és a határon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulóján.

A központi programok Budapesten és Zalaegerszegen lesznek. A zalai megyeszékhelyen, a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján vasárnap mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök.

Szombaton a szokásoknak megfelelően a műegyetemi emlékműnél kezdődik a megemlékezéssorozat. Az egyetemről 16 órakor indul a hagyományos fáklyás menet a Bem térre.

Vasárnap, október 23-án a hagyományoknak megfelelően reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással.

Az Országházban 10 és 16 óra között idén is meg lehet tekinteni a Szent Koronát.

Ingyenesen lesz látogatható a Terror Háza Múzeum, ahol a Hősök falánál bárki gyertyát gyújthat. Egész napos protokollmentes megemlékezés lesz az Új köztemetőben a 301-es parcellánál. Szombaton és vasárnap is fényfestéssel díszítik a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a műszaki egyetem és a Terror Háza épületét.

A központi rendezvényeken kívül országszerte és a határon túl is tartanak koszorúzásokat,

megemlékezéseket helyi önkormányzatok, civil szervezetek, pártok és politikusok.

A rendezvények miatt a fővárosban számos forgalmas útszakaszon, különösen a belvárosban lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni. Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit az alaptörvény is megerősített.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még