logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nehéz tél vár Írországra – a kormány energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot

| Szerző: hirado.hu
Írországra nehéz tél vár, hiszen nincs gáztárolója, sem pedig cseppfolyósított földgáz szállítására és tárolására alkalmas infrastruktúrája – számolt be az M1 Híradó. Az ország nagyrészt fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik, és a beszerzésükre naponta átlag egymillió eurót költ. Az ír kormány energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot és a vállalkozókat is az áramkimaradások elkerülése érdekében.

Írország fővárosából, Dublinból jelentkezett Horváth Judit, az M1 tudósítója, aki elmondta vannak olyan pub- és étteremtulajdonosok, akik a hét első felében nem nyitnak ki, így csak csütörtöktől a hétvégéig fogadnak vendégeket.

Az energiaválságra azonban olyan leleményes megoldások is születtek, amelyeket például az egyik dublini pub tulajdonosa is alkalmaz, minden

keddi napon húsz százalék fogyasztási kedvezményt ad azoknak a vendégeknek, akik vacsorájukat kabátban fogyasztják el az étteremben, így kevesebbet kell fűtenie.

A válságot nemcsak a kisvállalkozások, de már a nagyobb láncok is megérzik. A legnagyobb ír szállodalánc tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy átlagosan húsz euróval kell megemelnie a szobaárakat – mutatott rá a tudósító.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Aidan Crawley)

Ajánljuk még