logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Apja szeme láttára csapott a villám a 12 éves kislányba

| Szerző: hirado.hu
Villám csapott egy 12 éves kislányba, amikor az arizona állambeli Phoenix külvárosában lévő házuk udvarán játszott.

Várhatóan hétfőn engedik ki a kórházból azt a 12 éves arizonai kislányt, aki túlélt egy villámcsapást – számolt be a The New York Post. 

Kapcsolódó tartalom

Dr. Kevin Foster, a Valleywise Health kórház sebésze, a lány kezelőorvosa elmondta, hogy Ella október 15-én a szabadban játszott, amikor a villám vagy közvetlenül belé, vagy mellé csapott be. Dr. Foster elmondta, hogy a kislány szíve többször megállt, de az apja mellkaskompresszió segítségével újraélesztette.

Úgy hiszem, a lány megmentésében az játszott döntő szerepet, hogy az apja felismerte, hogy a szíve megállt, és képes volt hatékony újraélesztést végezni, ami szó szerint megmentette az életét” – tájékoztatott Dr. Foster.

Szuper fényes, hangos csattanás volt, ami recsegett-ropogott” – emlékezett vissza Steve Jorgensen, Ella édesapja.

Ella a földre zuhant, és a szíve megállt. Jorgensen rögtön mellé ugrott és azonnal megkezdte a mellkaskompressziót a „Stayin Alive” című dal dallamára, elmondása szerint ezt még a katonaságnál tanulta.

Kapcsolódó tartalom

Újra elindult a szívverése. Rövid időre újra lélegzett, aztán újra elvesztettem”– mesélte az édesapa. Ella szíve háromszor állt le, de az apja minden alkalommal újra tudta éleszteni, amíg a mentők megérkeztek és átvették az irányítást.

A fiatal túlélő nem emlékszik a történtekre, azonban maradt egy égési sérülés a nyakán, amely a nyakláncától származott, amit a villámcsapáskor viselt. Ella kezelőorvosa elmondta, hogy az apró hegen kívül a kislány szerencsére jól van, és gyorsan gyógyul.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még