logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Agancsokat kerestek az erdőben, medve támadt a fiatalokra

| Szerző: hirado.hu
Grizzly támadt rá két kirándulóra az Egyesült Államokban. A főiskolások elhullott agancsokat kerestek az erdőben, amikor a ragadozó rájuk rontott. Az egyiküknek eltört a karja, a másik fiú az arcán sérült meg. A hatóságok vizsgálják a medvetámadás körülményeit.

Kapcsolódó tartalom

Medve támadt rá két wyomingi főiskolásra, amikor agancsot kerestek a Shoshone Nemzeti Erdőben a hétvégén – írja a New York Post.

Négy főiskolás diák elhullott agancsokat keresett az erdőben, ám a túra végén ketten leszakadtak a csoporttól.

„Mindenhol medveürüléket láttam, rögtön tudtam, hogy egy medve van ott” – emlékezett vissza Brady Lowry. Miután figyelmeztette társát, egy grizzly jött ki a fák közül. A medve letaszította Lowryt a szikláról, és többször is nekiment. A támadás során a fiú eltörte a karját. „Nem tudtam, hogy mit tegyek. Összegömbölyödtem a földön, de még néhányszor elkapott” – mondta Lowry.

A másik tanuló, Kendell Cummings rögtön a barátja segítségére sietett, és megpróbálta elterelni az állat figyelmét. Miután Cummings megrúgta a medvét és meghúzta a szőrét, az állat őt vette üldözőbe. „Rám támadt, megrángatott, majd arrébb ment” – mondta Cummings. A grizzly azonban néhány perccel később visszatért, és megint rátámadt Cummingsra, megsebesítve az arcát, majd ismét elment.

Kapcsolódó tartalom

Miután a négy főiskolás megtalálta egymást, megpróbáltak mihamarabb segítséghez jutni. Az egyik sérültet mentőhelikopterrel, a másikat mentőautóval szállították kórházba.

A hatóságok a helyi vadőrök segítségével vizsgálják a támadás körülményeit.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/ Soós Lajos)

Ajánljuk még