logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Német újságíró: Érdekes, tanulságos és elgondolkodtató volt a berlini pódiumbeszélgetés Orbán Viktorral

Érdekes, tanulságos, elgondolkodtató – ezekkel a jelzőkkel illette az Orbán Viktorral folytatott berlini pódiumbeszélgetést az egyik szervező német lap főszerkesztője. A Berliner Zeitung vezetője a Kossuth Rádió reggeli műsorának vendége volt és azt mondta: most, hogy hallotta Orbán Viktor gondolatait, már jobban megérti a magyar álláspontot és tisztábban lát sok kérdést. Például azt, hogy miért tartja Orbán Viktor és a magyar emberek elhibázottnak a brüsszeli szankciókat – hangzott el az M1 Híradójában.

Amit a Bizottság csinál a szankciók ügyében, az katasztrofális” – így értékelte Orbán Viktor az Oroszország elleni szankciókat kedden egy berlini panelbeszélgetésen. Magyarország miniszterelnöke a német Cicero és a Berliner Zeitung újságíróinak kérdéseire válaszolva kifejtette: a jelenlegi szankciók tönkre teszik az európai gazdaságot.

Kapcsolódó tartalom

Ez egy rendkívül primitív módon kivitelezett rendszer, amely teljes egészében negligálja az európai érdekeket, és ezek a szankciók ebben a formában megölnek bennünket. Tönkre fogják tenni a német gazdaságot, tönkre teszik a magyar gazdaságot, ez nem jó! Tehát szankciókat másként kell kivetni”.

Orbán Viktor aláhúzta: ha helyes szankciók születtek volna, most nem lennének az energiaárak az egekben. Ahogyan a miniszterelnök fogalmazott:

jelenleg a törpe vet ki szankciókat az óriásra, ebbe pedig a törpe belehal.

A német Berliner Zeitung kemény kritikát kapott, amiért pódiumbeszélgetésre hívták Orbán Viktort. A lap főszerkesztője azonban most a Kossuth Rádióban elmondta: számítottak erre, viszont szeretnék, ha olvasóik több szemszögből is rálátnának a problémákra.

Tomasz Kurianowicz úgy fogalmazott:

a berlini beszélgetés után jobban megértette a magyarok és a magyar kormány álláspontját.

Én nagyon érdekesnek és tartalmasnak találtam. Nagyon sokat tanultam a beszélgetésből, sokkal jobban megértettem a magyarok, a magyar kormány álláspontját számtalan kérdésben, amelyeken korábban nem gondolkodtam el olyan mélyen. Ilyen például a szankciós politika. Sokkal tisztábban látom már, hogy milyen szempontok alapján mondja Orbán Viktor, illetve a magyarok elhibázottnak az Európai Unió szankcióit Oroszországgal szemben” – fogalmazott. 

A főszerkesztő azt mondta: kár lett volna elszalasztani egy ilyen lehetőséget, hiszen Orbán Viktor egy fontos ország miniszterelnöke.

Ajánljuk még