logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Sajnos nem csak az árak, hanem Brüsszel javaslatai is teljesen elrugaszkodtak a valóságtól

| Szerző: hirado.hu
Ma EU-s energiaminiszteri tanácsülés Prágában. Reméljük, újabb „remek” brüsszeli ötletek nélkül… – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: Az elhibázott brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak Európában. Azonban sajnos nem csak az árak, hanem az Európai Bizottság javaslatai is teljesen elrugaszkodtak a valóságtól. Vissza kellene végre térni a józan ész talajára, különben nagy baj lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt kedden Berlinben, hogy Brüsszel szankciói semmibe veszik az európai érdekeket. A miniszterelnök kiemelte, hogy az Európai Bizottság „rendkívül primitív módon kivitelezett rendszert” épített ki a szankciókkal, Moszkvát viszont hozzásegíti ahhoz, hogy fél év alatt megkeressen annyi pénzt az energiahordozók értékesítésével, mint korábban egy év alatt. A miniszterelnök hozzátette: „ezek a szankciók ebben a formában megölnek bennünket. Tönkre fogják tenni a német gazdaságot, tönkre teszik a magyar gazdaságot, ez nem jó! Tehát szankciókat másként kell kivetni.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még