Katasztrófa

Igazi csoda! 84 óra után mentették ki a romok alól a testvérpárt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Georgiai kormányfő: Tbiliszinek semmi köze a Krími hídon történt robbantáshoz

Georgiának semmi köze a Krími hídon történt robbantás ügyéhez, a teherautóban szállított robbanószert nem regisztrálták az ország területén – közölte szerdán Alekszandr Darahvelidze georgiai belügyminiszter-helyettes.

Georgia semmiképpen sem köthető az adott ügyhöz. A tranzit és a nem tranzit szállítmányok egyaránt vámellenőrzésen esnek át Georgiában, és gyanús dolgot (robbanószert) nem regisztráltak” – mondta Darahvelidze újságírói kérdésre válaszolva.

Georgij Kakauridze pénzügyminiszter-helyettes a nap folyamán közölte, hogy a teherautó nem haladt át georgiai vámhatáron.

A Krími hídon október 8-án felrobbant egy teherautó, az orosz hatóságok szerint két közúti hídlábköz megsemmisült, és egy üzemanyagot szállító vasúti szerelvény kigyulladt.

Kapcsolódó tartalom

Vlagyimir Putyin orosz elnök másnap azt mondta, a robbantás terrortámadás volt, amelyet az ukrán titkosszolgálatok követtek el. Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke közölte: a teherautó Bulgáriából indult, majd Georgián, Örményországon és Észak-Oszétián áthaladva érte el a krasznodari régiót Oroszországban. Basztrikin szerint a szállítás szervezésében két ukrán, egy georgiai és egy örmény állampolgár vett részt, és a szállításra egy Georgiában regisztrált, DAF típusú teherautót használtak.

Ajánljuk még