logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó Péter az energiaellátás érdekében Moszkvába utazik

| Szerző: hirado.hu
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai energiahétre utazik. A tárcavezető ismertette, hogy a szükséges megbeszéléseket kívánja lefolytatni az orosz energetikáért felelős tisztségviselőkkel annak érdekében, hogy hazánk energiaellátása ne csak a télen, hanem az azt követő hónapokban is rendben legyen. Hangsúlyozta: nem állhat elő olyan helyzet, hogy a magyar embereknek ne legyen fűtésük vagy melegvizük, vagy épp a gyáraknak ne jusson elég energia.

 

Szijjártó Péter elmondta, hogy moszkvai látogatásának egyik oka, hogy a béke fontosságáról beszéljen, és elmondja, hogy a magyarok a béke oldalán állnak. A másik oka pedig az, hogy Magyarországon ne legyenek energiaellátási problémák.

A külügyminiszter a szükséges megbeszéléseket kívánja lefolytatni a Gazprommal, a Roszatommal és az orosz energetikáért felelős kormányzati tisztségviselőkkel annak érdekében, hogy hazánk energiaellátása ne csak a télen, hanem az azt követő hónapokban is rendben legyen.

Nem állhat elő olyan helyzet, hogy a magyar embereknek ne legyen fűtésük vagy melegvizük, vagy épp a gyáraknak ne jusson elég energia.

„Azok, akik emiatt bírálnak, azok nem akarják, hogy béke legyen, és azok, akik emiatt bírálnak, azokat nem érdekli az, hogy a magyar embereknek lesz-e energiaellátás vagy sem” – fejtette ki.

Rámutatott: ez jelenti a különbséget.

„Én békét akarok, és érdekel, hogy az embereknek legyen elég energiaellátásuk a következő időszakban. És hogyha még sarkosabban akarnék fogalmazni, akkor engem csak ez érdekel, mert ez a feladatom”

– nyomatékosította Szijjártó Péter.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még