logo

Műsorújság

Rendkívüli

Két ember meghalt a párizsi lövöldözésben, négyen súlyosan megsérültek

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Phenjan: A rakétakísérletek Dél-Koreának szánt figyelmeztetések

Phenjan Dél-Korea felé küldött figyelmeztetésnek szánta az utóbbi két hét rakétakilövéseit a KCNA észak-koreai hírügynökség hétfői bejelentése szerint.

A kommunista állam szócsövének számító KCNA részéről elmondták, a kilövések során egyebek között amerikai és dél-koreai célpontok megsemmisítésére is képes nukleáris fegyverek fellövését is tesztelték.

A fellövésekre – ahol nukleáris robbanófej-utánzatokat használtak – Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is ellátogatott, aki egyúttal jelezte: folytatják a teszteket.

Kapcsolódó tartalom

A műveletekkel Phenjan választ kívánt adni Dél-Koreának az Egyesült Államokkal közös tengeri hadgyakorlatára, melyben egy amerikai nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó is részt vett.

Kapcsolódó tartalom

A bejelentésre a dél-koreai elnöki hivatal részéről azt közölték, a Korea-félsziget és Északkelet-Ázsia biztonsági helyzete súlyosbodik, ezért Szöulnak megfelelően fel kell készülnie.

Phenjan közeléből legutóbb vasárnap lőttek ki két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát a Japán (Keleti)-tenger irányába. Egy kedden kilőtt, közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta – 2017 óta először – elhaladt a japán szigetvilág fölött.

Az ENSZ határozatai megtiltják Észak-Koreának a ballisztikus rakéták tesztjét.

Ajánljuk még