logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét támadják Rowlingot, aki most egy a gyermekeket is érintő transztörvény ellen állt ki

| Szerző: hirado.hu
Skóciában lehetővé tennék, hogy pszichiátriai igazolás nélkül, önbevallás alapján bárki megváltoztassa a hivatalos nemét, ráadásul 18 helyett akár már 16 éves kortól. A Harry Potter írója tiltakozik.

 

J. K. Rowling egy Twitteren a minap közzétett fotóján olyan pólóban látható, amely szerint Nicola Sturgeon, Skócia miniszterelnöke eltiporja a nők jogait. A póló és a fénykép apropója egy törvényjavaslat, amely Skóciában lehetővé tenné a transzneműek számára, hogy önbevallás alapján, orvosi, pszichiátriai igazolás nélkül is meg tudják változtatni a nevüket, illetve hivatalos nemi hovatartozásukat, ráadásul 18 helyett akár már 16 éves koruktól.

A Harry Potter írója posztjával szolidaritását fejezte ki az új törvény ellen tiltakozó nőkkel, így ismét tűzvonalba került, hiszen a mainstream média a tervezetet a transzemberek életét megkönnyítő, pozitív javaslatként kezeli. A tiltakozók szerint azonban visszaélésekre adna lehetőséget, alapvetően megváltozna az, hogy kik férhetnek hozzá a csak nők számára elérhető szolgáltatásokhoz, kik léphetnek be például a női mosdókba, öltözőkbe. Aggályosnak tartják a korhatár leszállítását is.

 

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még