logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Jorge Buxadé spanyol képviselő ismét hazánk mellett szólalt fel az EP-ben

| Szerző: hirado.hu
Jorge Buxadé ismét hazánk mellett szólalt fel az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájában. A spanyol képviselő felszólította Brüsszelt, hogy ne büntesse Magyarországot azért, mert a magyar emberek ismét konzervatív kormányt választottak maguknak, ne avatkozzon bele a tagállamok választási folyamataiba, és ne erőltesse rájuk ideológiai programját – írta közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán.

Vagy úgy szavaznak, ahogy mondjuk vagy viseljék a következményeket” – Jorge Buxadé szerint ez lehetne az Európai Bizottság és az Európai Parlament új mottója, a finanszírozás csökkentésével való fenyegetéstől kezdve egészen addig, hogy „vigyázzanak, kivel alakítanak koalíciót, vigyázzanak, milyen kormányt állítanak fel”.

A spanyol képviselő szerint „most már ott tartunk, hogy ezeket a fenyegetéseket megpróbálják beváltani, mivel a Bizottság azzal fenyegetőzik, hogy felfüggeszti a Magyarországnak szánt kohéziós források 65 százalékát, mert a magyarok kétharmada a Fideszre és Orbán Viktorra szavazott”.

Hozzátette: „természetesen még maga a Bizottság sem tudja, hogy ennek milyen hatása lesz az európai költségvetésre”.

A szankciókat a magyar emberek fogják elszenvedni egy olyan gazdasági vészhelyzet közepette, amelyet klímafanatizmus idézett elő azzal, hogy idegen hatalmaknak szolgáltattak ki bennünket

– hangsúlyozta Jorge Buxadé.

Elég volt abból, hogy intézményeinket arra használják fel, hogy beszennyezzék a tagállamok választási folyamatait, és rájuk erőltessék az ideológiai programjukat – tette hozzá.

A politikus rámutatott: európaiak milliói tekintenek aggódva a jövőre, az Európai Parlament és a Bizottság pedig szankciókat hoz és fenyegetőzik.

Felszólította a szankciópárti képviselőket, ha nem képesek intézkedéseket hozni, akkor álljanak félre. „Mi erre képesek és hajlandók vagyunk. Mi képesek vagyunk a mértékletesség és a józan ész hangján felszólalni” – fogalmazott felszólalásában.

Ajánljuk még