logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kijev szavatolja a magukat megadó orosz katonák életét és biztonságát

Kijev szavatolja a magukat megadó orosz katonák életét és biztonságát – jelentette ki pénteken az ukrán védelmi miniszter.

Olekszij Reznyikov oroszul intézett beszédet az orosz hadsereg katonáihoz. Kijelentette: „Garantáljuk az életet, biztonságot és az igazságot mindazoknak, akik azonnal feladják a harcot”. Ezzel szemben felelősségre vonást helyetett kilátásba azoknak, akik a „bűnös parancsokat” adták.

Még mindig megmenthetik Oroszországot a tragédiától és az orosz hadsereget a megaláztatástól”, vagy hogy “tolvajokként, erőszaktevőkként és gyilkosokként maradjanak meg az emlékezetben” – tette hozzá.

Úgy folytatta: a Kreml „becsapta és elárulta önöket” azzal, hogy hadseregét Ukrajna megtámadására vezényelte. Kijelentette: „Moszkva nem szereti az igazságot. Könnyebb neki azt állítani, hogy (a katonák) hősként haltak meg a NATO-csapatok ellen harcolva. A NATO-országok ellátnak minket fegyverekkel, ez igaz. De az ukrán hadsereg az, amelyik ezekkel a fegyverekkel harcol önök ellen” – tette hozzá.

A miniszter végezetül hangsúlyozta: az ukránoknak nincs szükségük orosz földre, elég nekik a sajátjuk. Kilátásba helyezte ugyanakkor, hogy az ukránok minden elfoglalt földjüket vissza fogják venni.

Ajánljuk még