logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötszáz métert zuhant a busz, huszonöten meghaltak

Legkevesebb huszonöt ember meghalt, miután egy busz lezuhant egy ötszáz méter mély szurdokba, Indiában. A járművön negyvenöten utaztak, több sérült állapota válságos. A jármű egy esküvő vendégeit szállította. Pár napon belül ez volt a második súlyos baleset Indiában – számolt be az M1 Híradó.

Nappal is folytatódtak a mentési munkálatok az észak-indiai Pauri városában, ahol Legalább huszonöt ember meghalt, miután egy esküvői vendégeket szállító busz belezuhant egy 500 méter mély szurdokba.

Negyvenöt vagy negyvenhét ember volt a buszon. A mentési akció egész éjszaka tartott, és húsz embert sikerült kimenteni, illetve kórházba szállítani. Az eddigi információk szerint huszonöt ember halt meg. A kimentettek közül ketten vagy hárman válságos állapotban vannak” – mondta Ashok Kumar, a szövetségi állam rendőrfőnöke.

Az egyik túlélő szerint műszaki hiba történhetett. „A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett és a szurdokba zuhantunk. Olyan hangja volt a busznak, mintha valami elromlott volna benne. Hirtelen lezuhantunk, én pedig kiestem, a többire nem emlékszem” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitter közösségi portálon szívszorítónak nevezte a történteket, egyben együttérzéséről biztosította a hozzátartozókat.

Néhány napon belül ez a második súlyos baleset Indiában.

Vasárnap huszonhatan meghaltak és tizenhatan súlyosan megsérültek, amikor felborult, majd egy tóba süllyedt egy zarándokokat szállító traktor. A jármű utánfutóján körülbelül ötvenen utaztak, többségében nők és gyermekek.

Kiemelt kép: Az indiai katasztrófavédelmi hatóság mentőalakulatai dolgoznak az észak-indiai Dhumakotban történt buszbaleset helyszínén (Fotó: MTI/EPA/SDRF)

Ajánljuk még