logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Történelmi drogfogás: legós dobozokba rejtették a tablettákat

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai hatóságok 15 ezer szivárványszínű fentanil tablettát találtak egy legós dobozba rejtve, amit New Yorkban akartak terjeszteni – írja a Reuters. Az Egyesült Államok Kábítószer-ellenőrzési Hivatala szerint ez New York történetének legnagyobb drogfogása.

A fentanil egy szintetikus opioid, ami ötvenszer erősebb a heroinnál. Ez az egyik vezető kábítószer az Egyesült Államokban, miközben csak tavaly, több mint százezer emberéletet követelt.

A Egyesült Államok Kábítószer-ellenőrzési Hivatala szerint a tablettákat Mexikó két legnagyobb drogbandája, a Sinaloa és a Jalisco kartell szállította a városba. Ugyanis erre a két csoportra jellemző, hogy cukorkának vagy vényköteles gyógyszernek álcázva csempészik a drogot.

Bridget Brennan, New York-i ügyésze elmondta, a fentanil okozza a városban előforduló drogtúladagolások több mint 80 százalékát.

Hozzátette, „vidám színeket használni arra, hogy egy halálos drog szórakoztatónak és ártalmatlannak tűnjön, új mélypont, még a mexikói kartelleknek is”.

Kiemelt képünk: Twitter.com

Ajánljuk még