Fontos

Joe Biden felajánlhatta Putyinnak Ukrajna 20 százalékát a háború befejezéséért

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Esélyük sem volt! Videón a tíz emberéletet követelő lavina

| Szerző: hirado.hu
Legalább tízen életüket vesztették és tizennyolcan eltűntek a Himalája Indiához tartozó részén, miután egy lavina elsodort egy hegymászócsoportot – tájékoztatott a helyi rendőrség. A mentési munkálatok továbbra is folynak.

Legalább tíz ember meghalt és többen eltűntek az indiai Himalájában, miután kedden egy 41 hegymászóból álló csoportot lavina sodort el – közölte az észak-indiai hegymászó intézet.

A 34 hegymászótanoncból és hét oktatóból álló csoportot a Garhwal-himalája Gangotri hegység egyik csúcsán helyi idő szerint reggel 8 óra 45 perckor érte a lavina. A magashegyi navigációra készülő tanoncok az 5670 méteres Draupadi ka Danda-II hegycsúcsról tartottak hazafelé – olvasható a The Guardian cikkében.

A mentők eddig nyolc túlélőt húztak ki a hó alól, és kórházba szállították őket – mondta Ashok Kumar, Uttarakhand állam rendőrfőnöke.

Kapcsolódó tartalom

A túlélők a közösségi média felületen több videót is közzétettek a tragikus pillanatokról, arról, ahogyan a lavina lecsapott a táborukra.

Az indiai légierő légi felderítést végez a hegyen, de nem könnyű elérni a hegyhasadékot, ahol többen csapdába estek, és arra várnak, hogy kimentések őket.

Az indiai hegymászás történetében először fordult elő, hogy egy lavinában ilyen sok hegymászótanonc vesztette életét” – mondta Amit Chowdhary, a Nemzetközi Hegymászó Szövetség tisztviselője, az indiai légierő volt tisztje.

Ajánljuk még