logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több százan vitték el egyszerre a lottófőnyereményt

Több százan nyerték meg a főnyereményt egy Fülöp-szigeteki lottójátékon, számolt be a BBC a különös esetről – közölte az M1 Hírek plusz című műsorában.

A Jackpotot összesen 433-an nyerték meg. A helyi média szerint a szigetállam történetében soha ennyien nem vitték még el egyszerre a főnyereményt. Guido David, a Fülöp-szigeteki Egyetem matematikaprofesszora szerint annak a valószínűsége, hogy egyszerre ennyi nyertes szülessen „1 az 1-hez, amelyet 12 244 nulla követ”.

Nincs is nevünk erre a számra, mert olyan magas. A világegyetem ismert molekuláinak számában is csak nyolcvan nulla van” – mondta a professzor. A Fülöp-szigeteki Grand lottóval játszóknak egyébként hat számot kell megtippelniük 1 és 55 között. A főnyereményhez mind a hat számot el kell találni.

A szóban forgó, összesen négymillió dollárt érő főnyereményt egy olyan számsorozat jelentette, amelynek mindegyike osztható volt kilenccel.

A szigetállam szenátusának egyik tagja vizsgálatot kért a gyanús eredmények miatt.

A Fülöp-szigeteki sorsolási hivatal vezérigazgatója, Melquiades Robles ugyanakkor azt mondta, hogy a játék során most sem történt szabálytalanság.

Kiemelte, hogy a Fülöp-szigeteken az emberek egyébként is hajlamosak számsorozatokra fogadni, azok közül is a személyes, számukra valamilyen jelentéssel bíró kedvenceikre. Így – szerinte – szabálytalanság nélkül is elképzelhető, hogy egyszerre 433 nyertes legyen.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még