logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Leszbikus a Scooby-Doo!-rajfilmsorozat Vilmája

| Szerző: hirado.hu
Újabb ikonikus rajzfilm szereplőjéről derült ki, hogy homoszexuális: a Scooby-Doo! című sorozat egyik főhőse, Vilma, leszbikus – derült ki a Variety beszámolójából.

Októberben mutatják be az 1969 óta futó Scooby-Doo!-rajfilmsorozat Treat Scooby-Doo! (Csokit vagy csalunk Scooby-Doo!) című epiódját. A Twitteren terjedő jelenetben Vilma elég egyértelműen fejezi ki tetszését, mikor meglát egy másik női karaktert a színen.

A beszámoló szerint a rajongók már régóta sejtették, hogy Vilma homoszexuális. Más kérdés, hogy eddig ez az epizodókból nem derült ki. Felidézték, hogy korábban James Gunn, aki a korai élőszereplős filmeket írta és Tony Cervone, aki a Rejtélyek nyomában című sorozat felügyelő producere volt – mindketten megerősítették a karakter szexualitását.

2020-ban James Gunn azt írta Twitteren, hogy „megpróbálta” leszbikusnak beállítani Vilmát az élőszereplős filmekben. „2001-ben Vilma kifejezetten meleg volt az eredeti forgatókönyvemben” – fogalmazott.

Ugyanebben az évben a „Pride hónap során” Cervone az Instagramon azt írta: „Ezt már korábban is mondtam, de Vilma a Rejtélyek nyomában című sorozatban nem biszexuális. Ő homoszexuális.”

Az Origo az Insider összeállítása nyomán korábban arról számolt be, hogy a különböző rajfilmekben addig közel 260 LMBTQ-karakter tűnt fel.

Kiemelt képünk: Wikipédia

Ajánljuk még