logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kijev: Kamikaze drónokkal támadták az oroszok az ukrán főváros környékét

Kamikaze drónokkal támadta az orosz hadsereg az ukrán főváros környékét – közölte szerdán Olekszij Kuleba Kijev megyei kormányzó.

Ide kattintva olvashatja percről percre tudósításunkat az ukrán válságról

Kuleba a Telegramon azt írta, hogy hat robbanást észleltek. Bila Cerkva kisvárosban egy ember megsebesült, és több helyen megrongálódott az infrastruktúra. Kijevben és környékén szerdára virradó éjszaka három órán keresztül légiriadó volt.

Az ukrán légierő azt közölte, hogy összesen tizenkét iráni gyártmányú drón repült be célpontok felé déli irányból. Jurij Ihnat szóvivő az ukrán televízióban elmondta, hogy hatot sikerült megsemmisíteni, hármat légvédelmi rakéták találtak el, további hármat pedig a légierő lőtt le.

Ukrán közlések szerint az orosz hadsereg hetek óta iráni harci drónokat vet be.

Bár Teherán hivatalosan tagadja, hogy ilyen eszközöket szállított volna Oroszországnak, Ukrajna „barátságtalan lépésnek” minősítette a dolgot, kiutasította az iráni nagykövetet, és csökkentette az iráni nagykövetség létszámát.

Az ukrán főügyészség bejelentette: a háború február végi kezdete óta 418 gyerek meghalt és 787 megsebesült a harcok következtében, többségük a donyecki régióban – közölte szerdán az Ukrinform hírügynökség. Ukrán közlés szerint az orosz támadások 2562 oktatási intézményben okoztak károkat, 256 iskolaépületet pedig teljesen leromboltak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még