logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kidőlő fa zúzta halálra a kisbabáját védelmező édesanyát

| Szerző: hirado.hu
A huszonegy éves anyuka meghalt, miközben védeni próbálta gyermekét egy lezuhanó kókuszdiófától. A helyi média szerint Nortal szomszédai mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de nem tudták időben leemelni a nőről a kidőlt fát.

Éppen elaltatni próbálta Norelyn Nortal három hónapos kislányát, amikor hirtelen egy kókuszdiófa törzse áttörte házuk tetejét a Noru tájfun idején a Fülöp-szigeteki Zamboanga del Surban – olvasható a Mirror cikkében. 

A fiatal édesanyának még éppen időben sikerült ellöknie gyermekét a zuhanó fa alól, őt azonban maga alá temette az.

A helyi média szerint Nortal szomszédai mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de nem tudták időben leemelni a nőről a kidőlt fát, Nortal a mentőakció közben a helyszínen meghalt.

A Fülöp-szigeteken évente átlagosan húsz trópusi vihar tombol, a Noru tájfun, amely október első napjaiban csapott le a szigetre egy 5-ös kategóriájú hurrikánnak felelt meg, több halálos áldozatot követelt, áradásokat és áramkimaradásokat okozott.

Több mint 74 000 embert kellett evakuálni, a kormányzati munkát és az iskolai oktatást pedig felfüggesztették a szigetországban.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még