logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hunter Biden korábbi üzlettársa szerint az FBI szándékosan manipulálta az elnökválasztást

| Szerző: hirado.hu
Joe Biden fiának, Hunter Bidennek korrupciós ügyéről, illetve más érintett Biden családtagokról, valamint magáról a jelenlegi amerikai elnökről, Joe Bidenről is visszatartott terhelő információkat az FBI az amerikai elnökválasztás előtt. Tony Bobulinski, Hunter Biden korábbi üzlettársa a Fox Newson beszélt arról, hogy maga adta át a bizonyítékokat tároló laptopot a szövetségi nyomozóknak. Mint elmondta, ezek az információk képet adhattak volna Hunter Biden kényes ügyleteiről, amelyben nagybátyja, James Biden mellett az akkor elnökválasztást nyerő édesapja, Joe Biden is érintett volt. Bobulinski állítása szerint a Biden család üzletei kínai és más idegen érdekekkel fonódtak össze (Hunter Biden egy ukrajnai energetikai cég elnöke volt, valamint a kiszivárgott dokumentumok szerint egy kínai–ukrán gabonaügylet létrehozásán is tevékenykedett). Bobulinski szerint a terhelő információk visszatartásával három államban mintegy 21 500 szavazattól esett el az akkori elnök, Donald Trump.

 

Ahogyan a portál is megírta, Bobulinski, a haditengerészet veteránja és a SinoHawk Holdings egykori vezetője volt. Jellemzése alapján a SinoHawk a CEFC kínai energiakonszern és két Biden családtag közötti partnerségként működött. Bobulinski az interjúban arról is beszélt, hogy Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója egy podcastben arra utalhatott, hogy az FBI-nak tudnia kellett arról, hogy a Biden családot érintő információk mennyire károsak voltak az akkori jelöltre.

A Fox News felidézte a Facebook-vezér szavait, aki az év elején azt mondta Joe Rogan UFC kommentátor podcastjében,

hogy az FBI tisztviselői a Facebook vezetőihez fordultak, és figyelmeztették őket a sok orosz propagandára a 2016-os választásokon, és hogy „lesz majd valamiféle szemetesláda vagy olyasmi, és hogy legyünk éberek”.

Kapcsolódó tartalom

A Facebook átlépte a hatáskörét

Hunter Biden korábbi üzlettársa úgy véli, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) valamit ajánlhatott a Facebooknak.

Mark Zuckerberg szavait is visszaidézte, amikor azt mondta, hogy az FBI arra figyelmeztette, hogy valamiféle „szemetesláda kerülhet elő”, Bobulinski szerint ez az általa leadott laptopra utalhatott, amelyen több százezer e-mail, személyes üzenet és hasonlók voltak.

„A New York Post közzétett néhány e-mailt, amelyek így az amerikai közvélemény tudomására jutottak. De Mark Zuckerberg csak azt mondta, hogy igen, az FBI odajött hozzánk, és figyelmeztetett minket a szemétlerakó helyzetre” – mutatott rá, hozzátéve, hogy a Facebook túllépte a saját hatáskörét és lényegében elfojtotta az egész történetet.

Bobulinski úgy látja, hogy Donald Trump ezért veszítette el Wisconsint, Georgiát és Arizonát. Az üzletember szerint az FBI és a közösségi média vezetőinek viselkedése nélkül az eredmények másképp alakultak volna.

„Huszonegyezer-ötszáz szavazat” – mutatott rá Joe Biden nettó szavazatkülönbségére ebben a három ingadozó államban. Ahogy felidézte, negyvenháromezer szavazat különbség volt a végelszámolásban Joe Biden és Donald Trump között. „Ha ezeknek az embereknek a fele Trump elnökre szavazott volna Biden helyett, akkor Donald Trump elnök továbbra is a Fehér Házban lenne” – mondta Bobulinski.

Kapcsolódó tartalom

Bobulinski hangsúlyozta, hogy nem azért hozza nyilvánosságra a statisztikákat, hogy Trump támogatottságát bizonygassa, hanem mert ezek egyszerűen tények. „Tehát huszonegyezer-ötszáz szavazat döntötte el a választást” – nyomatékosította, majd azt is hozzátette, hogy a Joe Bident hátrányosan érintő információk elhallgatásáról szóló történet az amerikai elnökválasztások történetének legelnyomottabb ügye.

Az FBI befolyásolta a szavazók szimpátiáját

Bobulinski arra a következtetésre jutott, hogy az FBI 2020 novemberében befolyásolta a választók beállítottságát. Mint mondta, az FBI egymaga változtatta meg a történelmet azon a választáson. Bobulinski meglepőnek és felháborítónak találta, hogy Tim Thibault, a washingtoni FBI különleges ügynöke a nyár végén hirtelen lemondott és visszavonult. Míg Thibault ügyvédei tagadták azokat az állításokat, amelyek szerint ügyfelük megpróbált beavatkozni Hunter Biden laptopügyébe, Bobulinski azt állította, hogy saját ügyvédje többször is találkozott az akkor még FBI-nál dolgozó ügynökkel, és információkat adtak át a Biden család ügyleteiről.

Kapcsolódó tartalom

Az ex-FBI-ügynök ellen szól az is, hogy Thibault ügynököt is nevesítette Charles Grassley szenátor (R-Iowa) az FBI igazgatójához címzett levelében júliusban, amelyben olyan magas rangú tiszteket nevesített, akik visszaéltek a pozíciójukkal és politikai elfogultságot mutattak.

Thibault ügyvédje tisztázta, hogy ügyfelük visszavonult az FBI-tól. Mint kiderült, nem bocsátották el és nem kényszerítették nyugdíjba.

A Tucker Carlsonnak adott interjúban Bobulinski elmondta, hogy az FBI a 2020-as választások óta nem vette fel vele a kapcsolatot, Biden családdal pedig akkor került utoljára kapcsolatba, amikor James Biden telefonszámáról hívták egy FBI-interjú során. Amikor azonban az ügynökök megengedték neki, hogy fogadja a hívást, már senki sem volt a vonal túloldalán.

Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Andy Wong) 

Ajánljuk még