logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Energiaválság: lecsavarják a termosztátot a bécsi villamosokon

| Szerző: hirado.hu
A folyamatosan emelkedő energiaárak miatt a villamosok és a metrókocsik hőmérsékletének 2 Celsius-fokos csökkentéséről döntött szerdán a Wiener Linien (WL) bécsi tömegközlekedési vállalat. A világítást is korlátozzák: ősszel és télen az állomások és az ott található köztéri szobrok este félhomályban maradnak.

 

A bécsi közlekedési vállalat szerdán jelentette be, hogy a jelenlegi 20 Celsius-fokról hamarosan egységesen 18 fokosra csökkenti a hőmérsékletet a bécsi villamos- és metrószerelvényeken. A vállalat közleménye szerint az intézkedés felkészülés az őszre és a közelgő télre.

A Kronen Zeitung című lap felhívja a figyelmet, hogy a hőmérséklet egységes szabályozása

nem lesz könnyű feladat, az osztrák főváros közösségi közlekedési vonalain ugyanis 11-féle villamos- és metrókocsit használnak.


Az elmúlt évtizedben készült járműveken elektronikus klíma szabályozza a belső hőmérsékletet, ami megkönnyíti a beállítást – közölte a társaság. Ezzel párhuzamosan folytatják az állomások és a járművek LED-es világításra való átállítását, valamint a szellőztetőrendszerek optimalizálását. Elkezdték a gázfűtéses rendszerek cseréjét is, a cél az, hogy a jövőben minél több állomásépületet fűtsenek gáz helyett geotermikus energiával.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még