logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A sziklának csapódva ért partot a férfi, aki átevezte az Atlanti-óceánt

| Szerző: hirado.hu
Egy férfi 112 nap alatt átevezte az Atlanti-óceánt. A New Yorktól Galwayig tartó csaknem 6400 kilométeres utat 2686 órányi evezéssel teljesítette.

Kapcsolódó tartalom

Egy ír férfi történelmet írt, miután a világon elsőként evezett az egyesült államokbeli New Yorkból az írországi Galwaybe – írja a New York Post.

A 42 éves Damian Browne június 14-én indult el a közel 6400 kilométeres útra az Atlanti-óceánon Cushlamachree nevű, hat méter hosszú hajójával. Az egykori rögbijátékos 2686 órán át evezett, az utat 112 nap alatt tette meg.

Browne Facebook-oldalán dokumentálta a 112 nap eseményeit, amiben a zord körülményeket is lencsevégre kapta. A célba érkezés előtti napon találkozott egy másik hajóval, ahol a fedélzeten tartózkodók 98 nap óta az első emberek voltak, akikkel az evezős találkozott.

„Nem tudom szavakba önteni, mennyi kihívást állított elém a természet” – mondta a férfi. „Folyamatosan kedvezőtlen áramlatokkal szembesültem, így nagyon stresszes volt” – tette hozzá.

Browne egy barátjával indult útnak abban a reményben, hogy világrekordot döntve mindössze 56 nap alatt teljesítik a távot, a társát azonban 13 nap után egészségügyi okok miatt elszállították a hajóról.

A célba érés nem teljesen a tervek szerint alakult, ugyanis a Galway-öböl északi partján fekvő Furbóban a hullámok a sziklának csapták a hajót, ami felborult, az egyik evező pedig kettétört. A férfi kimászott egy sziklára, és felhívta egy ismerősét, hogy segítséget kérjen.

Browne végül sérülések nélkül megúszta a kalandot, és sikeresen teljesítette az utat.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: facebook.com

Ajánljuk még