logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb tüntetések Németországban – ezrek vonultak utcára, hogy a kormány politikája ellen tiltakozzanak

| Szerző: hirado.hu
Több ezren tüntettek a német kormány politikája ellen vasárnap este Kelet-Németországban. Csak Gerában mintegy 10 ezer tüntető követelte a kormánykoalíció erőteljesebb fellépését a jelenlegi ársokk ellen – olvasható a Jungefreiheit.de cikkében. De a főváros sem úszta meg a szövetségi kormány politikája elleni tüntetést, „Stop a gazdasági háborúnak és az újrafegyverkezésnek” , illetve „Népszavazás a szankciók ellen” - skandálták az elégedetlenek.

 

A résztvevők többek között az Oroszország elleni szankciók megszüntetését, illetve a szövetségi kormány lemondását követelték. A tüntetésen AfD-s politikusok is részt vettek.

Mecklenburg 15 városában mintegy 7000 tüntető gyűlt össze, többek között Schwerinben, Wismarban, Ludwigslustban, Neubrandenburgban, Güstrowban és Warenban.

Megfizethető energiapolitikát és az Ukrajnába irányuló fegyverszállítás helyett békepolitikát követeltek.

Kapcsolódó tartalom

Baloldaliak is tüntettek Berlinben a kormány politikája ellen

A szászországi Lipcsében mintegy 3000 ember vonult utcára a „Békéért, szabadságért és önrendelkezésért” jelszó alatt. Magdeburgban a rendőrség szerint mintegy 2700 tüntető volt az utcán, a brandenburgi Frankfurt an der Oderban pedig mintegy 2000 ember gyűlt össze.

Berlinben körülbelül 1400 baloldali támogató is tüntetett a szövetségi kormány politikája ellen: „Fűtés, kenyér és béke – Fagyasztás helyett tüntetés” jelszóval.

Azt skandálták: „Stop a gazdasági háborúnak és az újrafegyverkezésnek” , illetve „Népszavazás a szankciók ellen”.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még