logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Száztizen vesztették életüket a márciusban kitört kolerajárványban

Malawi 28 körzetéből 22-ben jelentettek kolerás megbetegedéseket, a járvány kitörése óta száztizen vesztették életüket és 3891 fertőzöttet azonosítottak – közölte a délkelet-afrikai ország egészségügyi minisztere.

Khumbize Chiponda felidézte, hogy márciusban jelentették a főként szennyezett vízzel, illetve étellel terjedő, súlyos hasmenést és kiszáradást okozó betegség első esetét a déli Machinga körzetből. A járvány azóta gyorsan átterjed az ország más térségeire is, a novemberi és decemberi esős időszakban még rosszabbra fordulhat a helyzet.

Chiponda hangsúlyozta, hogy a halálesetek többségének az volt az oka, hogy a fertőzöttek csak későn jelentkeztek az egészségügyi intézményekben kezelésre.

A miniszter hozzátette, hogy a kolerajárvánnyal kapcsolatba hozható legfőbb tényezők a gyenge élelmiszer-higiénia és a tiszta ívóvíz, valamint a WC-k hiánya.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrég arra figyelmeztetett, hogy a kolerás megbetegedések száma világszerte emelkedik, emiatt félő, hogy a rendelkezésre álló oltóanyag nem lesz elég a betegek kezelésére. Legutóbb Haitiből és Szíriából jelentettek kolerás eseteket.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még