logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Összeesett és meghalt a célvonal előtt a maratoni távfutó

| Szerző: hirado.hu
Rosszul lett és összeesett egy férfi a londoni maratonon vasárnap. A helyszínen újraélesztették és kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Meghalt egy 36 éves délkelet-angliai futó a londoni maratonon vasárnap – írja a Daily Mail.

A férfi a 42,195 kilométeres versenytáv 37-38. kilométerénél hirtelen rosszul lett és összeesett. A versenyt felügyelő mentőcsapat újraélesztette, és kórházba szállította, de az életét már nem tudták megmenteni.

„Őszinte szomorúsággal erősítjük meg, hogy a 2022-es TCS London Maraton egyik résztvevője elhunyt” – közölte oldalán a gyászhírt a TCS London Maraton.

A halál okát még vizsgálják.

A vasárnap megrendezett 42. londoni maratonon mintegy 42 ezer futó vett részt, az útvonal mentén több ezren szurkoltak a sportolóknak. A férfimezőny versenyét a kenyai Amor Kipruto nyerte 2:04:38 órás idővel, míg a női mezőnyben a 23 éves etióp Yalemzerf Yehualaw futott be elsőként 2:17:25 órás idővel, ezzel pedig a londoni maraton eddigi legfiatalabb női győztese lett.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Résztvevők a 42. alkalommal megrendezett londoni maratonon 2022. október 2-án (Fotó: MTI/AP-PA/James Manning)

Ajánljuk még