logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem jelentkeznek elegen az Egyesült Államok hadseregébe

| Szerző: hirado.hu
A szárazföldi hadsereg mintegy 25 százalékkal kevesebb újoncot tudott besorozni, mint amennyit tervezett, a fegyveres erők többi fegyvernemei, habár idén még tudták teljesíteni a célszámokat, jövőre  elmaradhatnak céloktól.

Az amerikai szárazföldi hadsereg mintegy 15 ezer katonával – 60 ezer helyett csak 45 ezer fő – elmarad az idei toborzási céljától. Az egyre súlyosbodó probléma tovább gerjeszti azt a vitát az Egyesült Államokban, hogy át kellene strukturálni, vagy csökkenteni kellene a fegyveres erők létszámát, valamint további nyomást helyez a Nemzeti Gárdára és a tartalékosokra is, hogy segítsenek megfelelni a missziós követelményeknek.

Kapcsolódó tartalom

Nem megnevezett tisztségviselők az AP hírügynökségnek arról beszéltek, hogy

az idei amerikai pénzügyi év kezdetén a tengerészgyalogság a szokásos 50 százalék helyett, a toborzási céljainak csupán 30 százalékával rendelkezik. A légierő és a haditengerészet pedig az új pénzügyi év kezdetén csak a céljaik mintegy 10 százalékával rendelkezik a korábbi években ugyanakkor ez az arány 25 százalék volt az év ugyanebben időszakában.

Christine Wormuth hadseregért felelős államtitkár elmondta,

„a szárazföldi hadsereg legnehezebb toborzási évében, amióta a teljesen önkéntes haderő működik, az idei pénzügyi évre kitűzött toborzási céljának csak a 75 százalékát fogja elérni”.

Hozzátette, a szárazföldi hadsereg meg fogja őrizni a készenlétét, és teljesíteni fogja a nemzetbiztonsági követelményeket.

„Ha a toborzási kihívások továbbra is fennállnak, a Nemzeti Gárdát és a tartalékosokat fogják igénybe venni az aktív szolgálatot teljesítő erők kiegészítésére, és lehet, hogy csökkenteni kell a haderőt struktúráját”

– fogalmazott. 

A katonai vezetők megnövelt besorozási bónuszokkal és más programokkal próbálták idén növelni a kaotnák létszámát, de azt mondják, egyre nehezebb versenyezni a magánszektorral a szűk munkaerőpiacon. A jövőre nézve pedig attól tartanak, hogy ha a csökkenő sorozási tendenciák folytatódnak, a Pentagonnak újra kell értékelnie a haderőigényét, és meg kell találnia a módját annak, hogy a hadsereget vonzóbb hivatássá tegye.

Kapcsolódó tartalom

A világjárvány két éve elzárta a személyes toborzás lehetőségét, az online toborzás pedig csak kis mértékben volt sikeres. Az olyan vállalatok, mint a McDonalds ugyanakkor tandíjkedvezményekkel és más olyan juttatásokkal csábítják a munkavállalókat, amelyek korábban a katonaságot tették vonzóvá. A problémát súlyosbítja, hogy becslések szerint a fiataloknak mindössze 23 százaléka felel meg a katonai alkalmassági, oktatási és erkölcsi követelményeknek.

Kapcsolódó hírek

Komoly bírálatokat kapott Kamala Harris, miután az USA és Észak-Korea fontos szövetségéről beszélt
Komoly bírálatokat kapott a Biden-adminisztráció alelnöke, Kamala Harris, miután számos baklövést követett el dél-koreai, diplomáciai látogatása során. Harris egyik legkínosabb megnyilvánulása az volt, amikor a Koreai-félsziget demilitarizált zónájában tartott beszédet és sikerült összekevernie az Amerikával szövetségben álló Dél-Koreát a kommunista rezsim uralta Észak-Koreával. Az amerikai alelnök az USA és Észak-Korea kapcsolatát méltatta, amely azonban Dél-Koreával és a nyugati országokkal is ellenséges viszonyban van – számolt be a <a href="https://www.dailywire.com/news/kamala-harris-slammed-over-embarrassing-trip-to-south-korea-what-an-absolute-disaster?utm_source=facebook&amp;utm_medium=social&amp;utm_campaign=benshapiro&amp;fbclid=IwAR3YaA6cPV8UJD6bgBhzm8BSWfFoutknXIImGNFi-Lqzl7IFALdXMtTsq4s">Daily Wire</a> hírportál.
Külföld
Szkeptikusak a csendes-óceáni országok az Egyesült Államokkal szemben
Washington Kína egyre jelentősebb befolyását szerette volna egyensúlyozni a csendes-óceáni területeken, ezért is hívta meg a térség országainak vezetőit a Fehér Házba. Az összefogásukra tett amerikai erőfeszítések azonban kudarcot vallottak a történelmi csúcstalálkozón, miután a Salamon-szigetek közölte, hogy nem fogja támogatni azt a közös nyilatkozatot, amelyet a Biden-kormány tervez bemutatni. Számos más, térségbeli ország is aggodalmának adott hangot, volt, aki pedig nem is képviseltette magát az eseményen.
Külföld

Ajánljuk még