logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jövő nyárig ismét zárva tart a Korinthoszi-csatorna

Az ideiglenes nyári nyitvatartás után építési munkálatok miatt ismét több hónapra lezárják Görögországban a turistalátványosságnak is számító Korinthoszi-csatornát – közölte kedden az üzemeltető cég.

Az Adriai- és a Jón-tengert az Égei-tengerrel összekötő vízifolyosón jövő nyárig javítási munkálatok zajlanak.

Múlt év januárjában földcsuszamlások miatt zárták be a 6,3 kilométer hosszú csatornát, s a helyreállító munkálatok első részének végeztével idén július elején, az idegenforgalmi szezonban újra engedélyezték a közlekedést a csatornán, amely ma már főleg turisztikai látványosság.

A mintegy 140 éves vízifolyosó a Peloponnészoszi-félszigetet választja el a szárazföldi Görögországtól, s szinte merőleges falai 85 méter magasra nyúlnak fel.

A csatorna azonban nemcsak turistalátványosságként funkcionál, hiszen jelentősen, több száz kilométerrel lerövidíti az utat azok számára, akik nem akarják megkerülni az egész félszigetet ahhoz, hogy átjussanak a csatorna két végén lévő tengerek egyikétől a másikhoz.

A nagyobb, óceánjáró kirándulóhajók azonban kénytelenek a hosszabbik utat megtenni, mivel a csatornán csak a 17 méternél nem szélesebb vízijárművek haladhatnak végig.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Vasilis Pomas

Ajánljuk még