logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fordulat: Elon Musk mégis megveheti a Twittert (Frissítve)

| Szerző: hirado.hu
Névtelen forrásokból származó információk kavartak bele a tőzsdei folyamatokba.

Az AP hírügynökség jelentése szerint leállították a Twitter részvényeivel a kereskedését, miután az értékpapírok árfolyama felszökött azokra a hírekre, amelyek szerint Elon Musk hónapokig tartó csatározások után folytatja a vállalat felvásárlását.

Az AP szerint a névtelen forrásokra alapozott hírről először a Bloomberg News számolt be. Musk  részvényenként 54,20 dollárt ajánlott fel a San Franciscó-i vállalatért. A részvények közel 13 százalékkal 47,95 dollárra ugrottak a kereskedés leállítása előtt.

Felfüggesztették a Twitter tőzsdei kereskedését, miután az AFP Twitter-oldalán megjelent a hír, hogy Elon Musk újra ajánlatot készül tenni a társaságra. A Bloomberg értesülései szerint a milliárdos üzletember a Twitter megvásárlását javasolja az eredeti ajánlati áron, részvényenként 54,20 dollárért – írta a Vg.hu.

A gazdasági portál felidézte, április 25-én a Twitter igazgatótanácsa egyhangúlag elfogadta Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. Az üzletember kijelentette, hogy új funkciókat kíván bevezetni a platformon, nyílt forráskódúvá kívánja tenni az algoritmusait, és támogatja a szólásszabadságot. A milliárdos azonban július 8-án bejelentette, hogy felbontja megállapodást, mivel a Twitter nem lépett fel a hamis felhasználók ellen, amire válaszul a platform beperelte az üzletembert. A tárgyalás eredetileg október 17-én kezdődik.

A Vg.hu emlékeztetett: Musk azt állította, hogy a Twitter nem bocsátotta rendelkezésére a spamekkel és hamis felhasználókkal kapcsolatos adatokat, amit a közösségimédia-vállalat tagadott. A cég szerint a milliárdos csak okot keresett arra, hogy visszalépjen az üzlettől.

Frissítés: 

A Twitter megerősítette az értesüléseket, Elon Musk mégis megveszi a platformot, méghozzá az eredeti áron – írta a vg.hu. A portál szerint a Twitter közölte, hogy megkapta Elon Musk levelét, és az eredeti áron, tehát részvényenként 54,20 dollárért kívánja lezárni az üzletet, amit most a Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott bejelentés is megerősít.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Elon Musk (MTI/AP/Pool Reuters/Hannibal Hanschke)

Ajánljuk még