logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elfogytak a szavak, a csend beszél tovább: Magyar áldozata is van a tragédiának, drámai fotók érkeztek a pozsonyi gázolás után

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
„Legyen békés a pihenésed, Ricsi!” – írta a Szondy György Gimnázium a közösségi oldalán, miután kiderült, hogy egyik volt diákjuk is elhunyt a Pozsony belvárosában történt gázolás után. Az ittas sofőr autójával a buszmegállóba hajtott, ahol több fiatal várakozott, öten közülük meghaltak. A férfi később agresszíven viselkedett a rendőrökkel és a mentősökkel.

 

A Szondy György Gimnázium a közösségi oldalán megható sorokkal búcsúzott az iskola egykori diákjától, Richárdtól.

„Őszinte részvétünk Ricsi családjának, mérhetetlen fájdalmukban osztozunk. Elfogytak a szavak. A csend beszél tovább. Az üresség. Emléked szívünkben örökké élni fog! Isten veled! Legyen békés a pihenésed, Ricsi!” – írták.

Mint ismert, a belvárosi megállóban többen várakoztak a Pozsonyligetfalu városrészbe induló buszra, amikor az autó közéjük hajtott vasárnap késő este. Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nő később a kórházban halt bele sérüléseibe. A halottak és sérültek többsége egyetemi diák, aki kollégiumba indult vissza.

Kapcsolódó tartalom

A pozsonyi gázolás három egyetemista hallgatójának kondoleálókönyvei a szlovák főváros Comenius Egyetemén 2022. október 3-án. Fotó: MTI/TASR/Martin Baumann

Stefan Hamran rendőrfőnök és Roman Mikulec belügyminiszter megerősítette azokat a médiaértesüléseket, miszerint a sofőr ittas volt. Egy teszt 1,69 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki nála.

„A halottak és sérültek között diákok voltak. Néhányuknak hétfőn lett volna az első egyetemi napjuk. Ez tragédia” – jelentette ki Mikulec.

„Aki iszik és volán mögé ül, nyomban fegyverré válik” – hangsúlyozta a belügyminiszter. Zuzana Caputová szlovák államfő részvétnyilvánítását egybe fűzte azzal a felszólítással, hogy senki ne üljön volán mögé ittasan, hogy szerencsétlenséget és gyászt hozzon ezzel.

A balesetet követően a férfi agresszívan viselkedett a rendőrökkel és a mentősökkel. A 60 éves elkövetőt őrizetbe vették.

Elítélése esetén héttől tizenkét évig terjedő börtönnel sújthatják a vétkes sofőrt.

Ezt nyilatkozta a pozsonyi gázoló a letartóztatása után

Az Új szó arról írt, hogy az ittas sofőr neve órákkal a baleset után vált ismertté, Dusan Dedecek a Szlovákiai Siketlimpiai Bizottság főtitkára és egy Skoda Superb volánja mögött ült a fiával együtt. A rendőrkapitány szerint az ittasság mellett az ütközés oka a megengedett sebesség többszöröse volt, a sofőr pedig elvesztette az uralmát a jármű felett. Egyes becslések szerint 150 km/órás sebességgel hajtott és fékezés nélkül csapódott az ártatlan emberek közé.

Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nő később a kórházban halt bele sérüléseibe. Fotó:  MTI/TASR/Martin Baumann
Az elkövetőt, egy 60 éves férfit őrizetbe vették. Fotó: MTI/TASR/Martin Baumann
Fotó:  MTI/TASR/Pavol Zachar

Ajánljuk még