logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ukrán nemzetet tüntették ki a varsói biztonságpolitikai fórumon

Az ukrán nemzetnek ítélték oda idén a Szabadság Lovagja díjat a Warsaw Security Forum nemzetközi varsói konferencián, a kitüntetést Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége vette át kedden.

A kedd esti ünnepségen mondott köszöntőbeszédben Ingrida Simonyte litván kormányfő hangsúlyozta: minden nemzet erejét a szabadságért és hazájukért harcolni akaró emberek adják. „Ma biztosan megmondhatom, hogy Ukrajna legyőzhetetlen” – jelentette ki.

Olena Zelenszka is tiszteletét fejezte ki az ukrán nemzet iránt, Lengyelországnak pedig köszönetet mondott azért, hogy lakosai „naponta szellemileg fegyverzik fel” Ukrajnát.

A varsói biztonságpolitikai konferenciát 2014 óta szervezik, a Szabadság Lovagja díját a szabadság, az igazságosság és a demokrácia fejlesztésében szerzett érdemekért adják át évente. Tavaly a kitüntetést Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikusnak ítélték oda.

A kedden kezdődött, kétnapos varsói biztonsági fórum első napján mások mellett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, Ben Wallace brit védelmi miniszter, Annalena Baerbock német külügyminiszter is részt vett.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép:  EPA/Pawel Supernak

Ajánljuk még