logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az új Marilyn Monroe-film ellen kampányol a befolyásos abortuszpárti szervezet

| Szerző: hirado.hu
A Planned Parenthoodnál úgy vélik, nem megfelelő módon ábrázolták az abortuszt a Netflix új, Marilyn Monroe-ról szóló filmjében.

 

A napokban jelent meg a Netflix streamingszolgáltatón a híres színésznő életét bemutató film, a Szöszi (Blonde), amely nem nyerte el az Egyesült Államok legnagyobb abortuszszolgáltatójának, a Planned Parenthoodnak a tetszését.

„Mivel a filmek és a televízió sok ember szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos felfogását alakítják, elengedhetetlen, hogy ezek az ábrázolások pontosan mutassák be a nők valós döntéseit és tapasztalatait” – fogalmazott Caren Spruch, a szervezet egyik vezetője a The Hollywood Reporter című lapnak, amelyet a Daily Wire szemlézett.

Spruch állítása szerint „bár az abortusz biztonságos, alapvető egészségügyi ellátás, az abortuszellenes fanatikusok már régóta hozzájárulnak az abortusz megbélyegzéséhez azzal, hogy orvosilag pontatlan leírásokat használnak a magzatokról és a terhességről”.

A Planned Parenthood képviselője azt nehezményezte, hogy állítása szerint a filmben a főszereplő CGI-technológiával ábrázolt magzata úgy néz ki, mint egy teljesen kifejlett baba. Sprunch szerint a film ezzel az abortuszellenes fanatikusok üzeneteit erősíti.

„Szégyen, hogy a Szöszi alkotói úgy döntöttek, hozzájárulnak az abortuszellenes propagandához, és megbélyegzik az emberek egészségügyi döntéseit” – fogalmazott indulatosan az abortuszpárti szervezet képviselője.

A Daily Wire cikkének szerzője felhívja a figyelmet arra a jelenségre, hogy a médiában az abortuszt általában úgy ábrázolják, hogy az bátorítsa a nőket a művi terhességmegszakítások elvégeztetésére, de olyan is előfordul, hogy egyenesen szentségként mutatják be az amúgy vitatott orvosi beavatkozást.

Hozzáteszi: a legritkább esetben fordul elő, hogy a meg nem születetteket emberként jelenítenék meg a médiában, ahogy a Szöszi című filmben, világos, hogy a valóság felháborítja a Planned Parenthoodot.

A rendező, Andrew Dominik viszont megvédte filmjét az abortuszpárti kritikusokkal szemben. Szerinte az indulatok az időzítésnek köszönhetők. Mint mondta: „senkit nem érdekelt volna ez a sz***, ha 2008-ban készítettem volna a filmet, és valószínűleg senkit nem fog érdekelni négy év múlva sem.”

Ezzel minden bizonnyal arra utalt, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága nemrég megsemmisítette azt a korábbi határozatát, amely az abortuszt alapjognak mondta ki.

Ajánljuk még