logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Német képviselők érkeztek Tajvanra

Német parlamenti képviselők érkeztek Tajvanra vasárnap, ez az első küldöttség az európai országból, amely a koronavírus-világjárvány 2019-es kezdete óta felkereste a szigetet – közölte a tajpeji külügyminisztérium.

A képviselőket Alexander Tah-raj Jui tajvani külügyminiszter-helyettes köszöntötte a reptéren.

A Klaus-Peter Willsch vezette küldöttség csütörtökig marad a szigeten, és találkozik Caj Ing-ven elnökkel, Laj Csing-te alelnökkel, Ju Szi-kun házelnökkel, Joseph Vu külügyminiszterrel, tajvani törvényhozókkal, valamint biztonsággal foglalkozó intézmények képviselőivel.

A többpárti delegáció egy tudományos parkot is felkeres Tajvan déli részén, hogy előmozdítsa a kétoldalú kereskedelmet, és garantálja az ellátási láncok biztonságát. A küldöttséget Dzsaj-Vej Sieh, Tajvan németországi képviselője is elkísérte.

A látogatás célja, hogy Németország átfogó támogatásáról biztosítsa Tajvant – írta a tajpeji külügyminisztérium.

Ez a második jelentősebb európai delegáció, amely Nancy Pelosi amerikai házelnök augusztusi látogatása óta felkereste a szigetet. Francia képviselők szeptember elején utaztak Tajvanra.

Pelosi látogatását nagyszabású kínai hadgyakorlatok követték, amelyeket követően Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett rá, hogy az Egyesült Államok szükség esetén megvédi Tajvant.

Kína saját területe részeként tekint Tajvanra, annak ellenére, hogy a szigetnek 1949 óta független kormánya van. Peking korábban leszögezte: ha kell, erővel gondoskodik az újraegyesítésről.

Ajánljuk még