logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Migránsleszámolás lehetett a Szabadka melletti lövöldözés

| Szerző: hirado.hu
Újabb lövöldözés volt a déli határ mentén a Vajdaságban. A szabadkai makkhetesi erdőben embercsempész bandák támadhattak egymásra, egy ember megsérült. A kiérkező rendőrök csaknem 200 bevándorlót vittek el az erdőből. A környéken táborozó migránsoknál egyre többször van fegyver, az embercsempészek ugyanis a pénz miatt sokszor támadnak rájuk, sőt egymásra is – számolt be az M1 Híradója.

 

A migránsok azt mondják: az embercsempészektől ijedtek meg, ezért szöktek ki az erdőből. Péntek délután ugyanis újabb lövések dördültek el a magyar határ közelében. A fegyverropogást a helyiek is hallották.

Szombat reggel is tucatjával bújtak elő a fák közül a migránsok. Az erdei utakat teljesen elfoglalták, lépni sem lehetett tőlük.

Egyikük a híradónak azt mondta: terroristák vannak az erdőben és tarthatatlan a helyzet, mert fegyverrel fenyegetőznek és pénzt követelnek.

„Tele van az erdő terroristával, fegyverük van, Kalasnyikovval járkálnak. Pénz akarnak mindenkitől, de én nem fizetek. Engem is megfenyegettek.” mondta egy migráns.

A makkhetesi erdőt megszállták a migránsok – erről Bakondi György beszélt az eset után. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója emlékeztetett rá, hogy emberéletet követelő fegyveres összecsapás is volt már ugyanezen a helyszínen.

“Ezeket az összetűzéseket, ezt konkurens bandák folytatják egymással, hogy az adott térségben az embercsempészésből származó üzleti hasznot hogyan lehet learatni. Ez is mutatja, hogy egyébként, semmi köze nincs az érkezőknek az úgymond menekültekhez, hiszen szervezett bűnözés segítségével, nagyon jelentős pénzeket megfizetve, jogellenesen, az Unió és Magyarország szabályait semmibe véve próbálnak átjutni.” – mondta Bakondi György.

Az illegális bevándorlás miatt hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak. Az Európába tartó migrációs útvonalak közül ugyanis a Nyugat-Balkánon nőtt a legnagyobb mértékben a nyomás. Amíg tavaly összesen 81 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok, addig idén a migránsok száma már megközelíti a 190 ezret.

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még