logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kamala Harris előnyben részesítené a „színes közösségeket” a hurrikán károsultjainak támogatásakor

| Szerző: hirado.hu
Az Egyesült Államok kormányának alelnöke, Kamala Harris nyilvános beszédben fejtette ki, hogy a floridai hurrikán károsultjainak megsegítésére szánt kormányzati támogatások szétosztásakor „méltányossági” szempontok is érvényesülni fognak. Ezek alapján elsősorban a „színes közösségekben” élő embereket részesítik majd előnyben – számolt be a Fox News. Harris kijelentése nagy port kavart a konzervatív körökben, többek között olyan személyek emelték fel a hangjukat, mint Elon Musk, a Tesla alapítója és tulajdonosa, vagy Florida kormányzójának kabinetje.

Harris nem először tett kínos kijelentéseket: legutóbb múlt héten, amikor az Egyesült Államokat képviselte dél-koreai látogatása során, az állam vezetői előtt tartott beszédében a kommunista Észak-Koreát nevezte Amerika szövetségesének.

A Demokrata Nemzeti Bizottság női vezetői fórumán az alelnök Priyanka Chopra Jonas színésznővel beszélgetett, mely során kifejtette, hogy

az USA déli államait és Kubát az elmúlt napokban letaroló Ian hurrikán, valamint a hasonló természeti katasztrófák „elsősorban az alacsonyabb jövedelműeket és a színesbőrűeket érintik komolyabban.”

A színésznő, kiegészítve Harris állításait, hozzátette: „És a nőket!”, amely kiegészítést Kamala Harris helyeselt, és ismét nyomatékosította: „Abszolút! Tehát ezt úgy kell kezelnünk, hogy méltányossági alapon biztosítsunk forrásokat, harcolva az egyenlőségért, de azt is megértve, hogy nem mindenki ugyanonnal indult”

(Priyanka Chopra jelenleg a legjobban fizetett színésznő az indiai filmiparban – a szerk.)

Kapcsolódó tartalom

A Fox News kiemelte, hogy Harris nyilatkozata nem maradt reakció nélkül: a Twitteren komoly támadások érték és rasszistának nevezték. Egyes kommentárok szerint pedig az alelnök kijelentései összezavarták a vihar túlélőit, mivel azt hihetik, hogy bizonyos, az alelnök által említett szempontok alapján nem részesülhetnek támogatásban.

Harris kritikusai között van Elon Musk, a Tesla tulajdonosa is, aki azt írta a Twitteren: „A legnagyobb szükség alapján kellene (segíteni), nem pedig faji vagy másmilyen alapon”

A Donald Trump korábbi elnököt támogató, Students for Trump szervezet alapítója, Ryan Fournier úgy kommentálta Harris szavait: „Nem fogjátok kitalálni: Harris azt mondta, hogy a kormány pénzt fog biztosítani a hurrikánkárosultaknak, amelyeket a színes közösségekhez irányítanak. Azt hiszem, mindenki mást becsaptak”

Florida kormányzójának munkatársa, Christina Pushaw hamisnak nevezte Kamala Harris állításait, és biztosította a floridai lakosságot, hogy FEMA (Szövetségi Vészhelyzet Menedzselő Ügynökség) faji hovatartozástól függetlenül segíti a viharkárosultakat.

Harris kirekesztő szavai a konzervatív újságírók körében is nagy visszhangot váltottak ki. Ian Miles Cheong például azzal vádolta a mainstream médiát, hogy meg sem hallották az alelnök kirekesztő szavait. A kritikus hangok szerint a Biden-adminisztráció szisztematikusan rasszista, illetve a fehér amerikaiakat a „sor végére állítja”, amikor az általuk befizetett pénzből kellene megsegíteni őket.

Kiemelt képen: Kamala Harris amerikai alelnök beszédet mond a Covid-méltányossági támogatásról a Fehér Ház melletti Eisenhower Office Buildingben, Washingtonban, 2021. november 22-én. (Fotó: EPA/Oliver Contreras/Pool)

Ajánljuk még